Загальна кількість переглядів!

середу, 22 вересня 2021 р.

22 вересня 1939р. московити увійшли до Львова і Стрия.

        москальські танки на вулицях Львова.

22 вересня 1939 - московити увійшли до Львова і Стрия. Після кількох невдалих спроб здобути Львів москальське командування пішло на переговори з керівниками польського гарнізону. Ті погодилися капітулювати на почесних умовах.

Пункт 8 підписаної польською і москальською сторонами угоди гарантував офіцерам польської армії особисту свободу і недоторканність їхнього особистого майна, право на виїзд до зарубіжних країн. Ці умови не було виконано: при виході з міста обеззброєні колони поляків були оточені частинами Червоної армії і НКВС та відправлені до концтаборів.

Джерело
https://www.istpravda.com.ua/dates/2019/09/22/55775/

1 коментар:

  1. Навіть УкрВІКІ, яка не дуже толерує взагалі правдивість у висвітленні подій, в яких показуєтся НЕ український героїзм, описала повніше і правдивіше.

    Це неважко- набрати у пошуку "Битва за Львів".
    І можна взнати- 12 днів Львів оборонявся від німців. І один день- трохи поколошматив радянських "героїв" з їх "авось, небось да как-нибудь" і- почав переговори з цими "героями".
    Полякам було ГАРАНТОВАНО- вихід з міста з особистою зброєю і клейнодами частин і з'єднань і коридор в нейтральну країну- Румунію, Угорщину.
    "Гарантій" вистачило на 1 добу!

    Далі- рови Катині і табори Сибіру.
    Ось причина того, що в Сибіру вдалося назбирати АРМІЮ для боїв будь- де крім радянського фронту і НЕПОВНУ ДИВІЗІЮ- для радянського фронту!!

    ВідповістиВидалити