Загальна кількість переглядів!

суботу, 31 жовтня 2020 р.

31 жовтня 1918р. на вечірньому засіданні Українського головного військового комісаріату вирішено взяти владу у Львові збройним шляхом.

Львів, листопад 1918 р. Під світлиною підпис Степана Гайдучка: “Обслуга авта з машиновим крісом. Вона їздила по вулицях міста особливо в горішній його частині і розганяла збираючих військових поляків. Четар відділу з назвиська мені незнаний. По відзнаках на ковніри – спеціяліст командувати скорострілами”. З приватного архіву Степана Гайдучка (м. Львів)
Джерело фото: https://photo-lviv.in.ua/listopadovi-boyi-za-lviv-zi-shhodennika-ivana-boberskogo-17-listopada-1918-roku/
Андрій СОВА - історик.
**********
31 жовтня 1918р. у Львові стало відомо про приїзд до міста Польської ліквідаційної комісії, створеної за три дні до того у Кракові. Комісія мала перебрати від австрійського намісника владу над Галичиною і включити її до складу Польщі.
УНРада поставила перед австрійським урядом питання про передачу їй всієї повноти влади у Галичині та на Буковині. Проте австрійський намісник Галичини генерал К. Гуйн відповів категоричною відмовою. Відтак на вечірньому засіданні Українського головного військового комісаріату вирішено взяти владу у Львові збройним шляхом.

Джерело
https://www.istpravda.com.ua/dates/2019/10/31/60595/

Немає коментарів:

Дописати коментар