Загальна кількість переглядів!

вівторок, 24 січня 2023 р.

Іван Добрянський народився в Нагуєвичах у 1894р. Три роки очолював гурток "Рідна школа". Його життя обірвалося 26 червня 1941р. в урочищі Гостиславле, за с.Нагуєвичі. московити вирубали Іванові серце сокирою, а рану заткали віхтем трави. Разом з ним тут нелюди закатували Михайла Дрогобицького, Корнелія Камінського, Степана Дум`яка, Івана Чаплю, Миколу Хруника

село Нагуєвичі.

Іван Добрянський народився в Нагуєвичах у 1894 році. Закінчив семикласну школу в рідному селі. Поставний і красивий чоловік, розумний, начитаний, добрий сім`янин. Три роки очолював гурток "Рідна школа", надавав усіляку допомогу сільській школі та вчителям, брав активну участь у будівництві нової школи в селі, організовував роботу дитячих садків, де діти виховувалися в національному та релігійному дусі. Працював Іван Добрянський на нафтовій копальні в Нагуєвичах. Завжди охайний, чисто одягнутий. Це була людина, яка своїм запалом і розважливістю гуртувала навколо себе краян.

Його життя обірвалося 26 червня 1941 р. в урочищі Гостиславле, за с.Нагуєвичі. Енкаведисти вирубали Іванові серце сокирою, а рану заткали віхтем трави. Разом з нимм тут нелюди закатували Михайла Дрогобицького, Корнелія Камінського, Степана Дум`яка, Івана Чаплю, Миколу Хруника (26 червня 1941 р. усіх їх знайдено в урочищі Гостиславле, за с.Нагуєвичі, у багнюці. У цьому Нагуєвицькому урочищі були замордовані люди з Підбужа, Опаки, Нового Кропивника. Нагуєвичани поховали їх 29 червня 1941 р. в братській могилі біля долішньої церкви.

Джерело: "300 Великих дрогобичан". Ганна Гром.
https://drohobychyna.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар