Загальна кількість переглядів!

вівторок, 27 лютого 2024 р.

Геді Ламарр - донька львів'янина: що ми знаємо про цю всесвітньо знану кіноакторку..?

Ну, по-перше, те, що фюрер персонально її оголосив "ворогом Третього Райху", а римський папа Пій XII закликав усіх добрих католиків не дивитися фільми з її участю...

Батько Геді Ламарр - Еміль Кіслер, був корінним львів'янином і банкіром, а найближчу родину мав в селі Дунаєві, що на відстані 24 кілометри від Львова. В часи Першої Світової війни отой Еміль Кіслер і його дружина Гертруда перебрався до Відня, де в листопаді 1914 року у них народилася донечка Геді Єва Марія.
У шістнадцять років Геді Ламарр втекла з дому, вступила до театральної школи і почала зніматися в кіно. А, першу світову славу вона отримала у 1933 році після зйомок у фільмі Густава Махати "Екстаз", де була десятихвилинна сценка, в якій молода дівчина купається в озері. Тоді вперше в історії "європейського "пристійного" кіно була невелика еротична сценка (хоча на екрані показали лише лице, сповнене блаженних емоцій...) за участю Геді Ламар.

Але! Цього було досить, щоби тогочасне пуританське суспільство буквально вибухнуло прокльонами на адресу Геді Ламар: фільм з її участю одразу заборонили у низці країн, а Адольф Гітлер оголосив її "ворогом Третього Райху". Навіть, Ватикан устами папи Пія ХІІ встряв у цей скандал оголосивши, щоби усі добрі католики не дивилися отой фільм з участю Геді Ламар.
Ну, і на закінчення: Геді Ламар прожила ще довге і відносно щасливе життя і померла в січні 2000 року у Флориді, у віці 86 років. Згідно з останнім бажанням Геді Ламар, її прах розвіяли у Віденському Лісі, на прогулянках в якому пройшли її перші юнацькі роки..

Немає коментарів:

Дописати коментар