Загальна кількість переглядів!

пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

6 лютого 1958р. у Мюнхені розбився літак з англійською футбольною командою "Манчестер юнайтед" на борту.

Англійці поверталися в Англію з Белграда, де зіграли внічию з "Црвеною звездою" (3:3) і забезпечили собі вихід до півфіналу Кубка чемпіонів. У Мюнхені літак зробив проміжну посадку. Під час третьої спроби злетіти в умовах снігопаду в літака не спрацювали гальма, він на повному ходу протаранив розташований на шляху будинок, розвалився на дві частини і спалахнув. В уламках загинули 23 особи, серед них вісім футболістів, вісім журналістів, три співробітника клубу.

Шістнадцять днів перебував між життям і смертю тренер "МЮ" Метт Басбі. Двоє з гравців, які вижили, більше ніколи не виходили на поле, але троє повернулися, в тому числі захисник Білл Фоулкс та 20-річний Боббі Чарльтон, якого знайшли за 60 метрів від літака.

У 1965 р. команда знову виграла чемпіонат Англії, а в 1968-му Басбі виконав свою обіцянку виграти Кубок чемпіонів. На шляху до фіналу "МЮ" обіграв мадридський "Реал", причому вирішальний гол забив Фоулкс. А у фіналі манкуніанці з рахунком 4:1 перемогли португальську "Бенфіку" на чолі з легендарним Еусебіо. Два голи забив Чарльтон.

Після фінального свистка троє гравців, які вижили в Мюнхені, взялися за руки в центрі поля, і весь стадіон (гра проходила в Лондоні) наслідував їх приклад.

Джерело. Сайт. Історична правда.

Немає коментарів:

Дописати коментар