Загальна кількість переглядів!

суботу, 3 квітня 2021 р.

3 квітня 1990р. над будинком Львівської міської ради урочисто піднято Український національний прапор, освячений перед тим у греко-католицькому кафедральному соборі Святого Юра.

У цей день, 3 квітня 1990 року, на сесії Львівської міської ради, депутати першого демократичного скликання під головуванням тодішнього міського голови Богдана Котика ухвалили історичне рішення підняти жовто-блакитний прапор на будівлі міської Ратуші. До того Український стяг майорів над Львовом 72 роки тому, й підіймали його Січові стрільці.
Варто нагадати, що у 1990 році Україна була ще УРСР, правили нею комуністи і підняття Українського національного стяга сприймалося в Києві як «акт місцевої самодіяльності». До речі, перше за радянських часів публічне підняття українського прапора теж відбулося у Львові. 26 квітня 1989 року на площі Ринок під час велелюдного мітингу, присвяченому третім роковинам Чорнобильської катастрофи, один із активістів Товариства Лева підняв жовто-блакитний український прапор з вишитим на ньому золотим тризубом.

Немає коментарів:

Дописати коментар