Загальна кількість переглядів!

понеділок, 21 вересня 2020 р.

Під час запеклої битви за Галичину, що тривала з 18 серпня до 21 вересня 1914 р., австро-угорські війська потерпіли поразку і відійшли аж до Карпат.

Навчання підрозділу Вишколу УСС на стрільниці в Розвадові, 1916р.
*****
До рук москалів потрапило багато стратегічних територій та міст. Зокрема Чернівці, Львів, Галич. 22 березня 1915 року одна з трьох найбільших у Європі на той час фортець капітулювала, Перемишль було взято… Виснажені і зморені голодом австрійські вояки перед капітуляцією висадили в повітря майже всю наявну зброю та боєприпаси.

У зв’язку зі значними успіхами своєї армії на фронті російський імператор Микола ІІ вирішує відвідати новоприєднані території. Для цього 9 квітня 1915 року він прибуває у Львів. Наступного дня російський імператор виїхав з вокзалу до Самбора, а вже ввечері прибув до Перемишля, щоб оглянути фортецю та ознайомитись з ситуацією на фронті. До й ого візиту московське командування мало намір присвятити прорив карпатського фронту та швидкий наступ на Відень, але цей план був зірваний героїчним подвигом Леґіону Українських січових стрільців.

Джерело
https://gk-press.if.ua/legion-uss-armiya-legendarnyh/

1 коментар:

  1. 25 серпня 1914 р. відбувся перший бій УСС з росіянами на полі між селами Звенигород і Гаї під Львовом на Опіллі.

    ВідповістиВидалити